Rascová chlebová polievka
200 g staršieho bezlepkového chleba
1 lyžička drvenej rasce
60 g masla (ja používam bezlaktózové Minus L, dá sa kúpiť v Bille)
1,2 l zeleninového vývaru
1 stredne veľká cibuľa
1 lyžica bezlepkovej hladkej múky ( ja používam kukuričnú)
2 lyžice oleja
nasakaná petržlenová vňať
soľ
Postup:
Chlieb pokrájame na malé kocky, posypeme rascou a opečieme na rozohriatom masle. Opečené kocky zalejeme polovicou vývaru, osolíme a varíme asi 20 minút. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, dolejeme zvyšným vývarom a prevaríme. Cibuľu pokrájame na kolieska, obalíme ich v múke a vypražíme na oleji. Každú porciu polievky pred podávaním posypeme vypraženými kolieskami cibule a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Späť k článkom