Bezlepkové cookies
80 g masla (ja používam bezlaktózové Minus L alebo Veto Family)
25 g kryštálový cukor
75 g bezlepková múka Farina
75 g mandľová múka (varianta je aj amarantová, gaštanová...)
1 vajce
½ prášku do pečiva
2 PL bezlakt.mlieka
100 g horkej čokolády
1 PL kakaa
Postup:
Čokoládu nasekáme na malé kúsky a pridáme všetky ostatné suroviny. V miske spracujeme, cesto je trošku lepkavé, ale netreba sa báť, konečný efekt je vynikajúci a chutný. Necháme cca ½ hodinu v chladničke. Mokrými rukami tvarujeme malé placky a dávame ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 15 minút na 170 stupňov. Po upečení môžme poliať rumovou esenciou alebo ovocnou šťavou.
Späť k článkom